петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Dobre strane dualnog obrazovanja za đake i poslodavce (VIDEO)

Dobre strane dualnog obrazovanja za đake i poslodavce (VIDEO)

Učenje uz rad u određenim preduzećima omogućiće mnogima lakše zaposlenje po završenoj srednjoj školi. Zahvaljujući dualnom obrazovanju učenici će tokom svog školovanja, osim teorije, imati priliku da u praksi nauče ono što im je neohodno za dalji rad. S obzirom da je Zakon izričit što se tiče prava i obaveza, poslodavci moraju ispuniti određene uslove kako bi mogli da se akredituju, a sama procedura počinje popunjavanjem izjave o spremnosti poslodavaca za uključivanje u dualno obrazovanje.

Neophodno je da kompanije imenuje zaposlene koji će proći besplatnu, četvorodnevnu obuku za licencirane instruktore. U Zaječarskom regionu nema mnogo preduzeća u kojima funkcioniše dualno obrazovanje. Iz Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga napominju da je to najverovatnije zbog predrasuda.

Poslodavac na osnovu ponude može odabrati one obrazovne profile koji su mu neophodni, a sve informacije mogu se naći na sajtu dualnoobrazovanje.rs.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts