среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Završen projekat „Mere za uspostavljanje prevencija poplava i uslova brzog reagovanja u Čiprovcima i Boljevcu“ (VIDEO)

Završen projekat „Mere za uspostavljanje prevencija poplava i uslova brzog reagovanja u Čiprovcima i Boljevcu“ (VIDEO)

Brdsko planinski teren opštine Boljevac često bude poplavljen, te je kroz projekat opština Čiprovci i Boljevac realizovan projekat kojim bi se značajno podigao kvantitet i kvalitet zaštite od izlivanja reka. Projekat pod nazivom „Mere za uspostavljanje prevencija poplava i uslova brzog reagovanja u Čiprovcima i Boljevcu“ kao cilj ima nabavku opreme za smanjene rizika od poplava, kao i uklanjanje štete nastale usled poplava, čišćenje korita reka, ali i razvoj kapaciteta u slučaju takvih nepogoda i to kroz razne obuke. Prema rečima Nebojše Marjanovića, predsednika opštine Boljevac, ovaj projekat ima veliki značaj.

Dve radne mašine i jedno transportno vozilo nabavljeni su i ustupljeni na korišćenje Javnom komunalnom preduzeću „Usluga“ Boljevac. Osim toga, organizovane su obuke, kako za lokalnu vlast na opštinskom nivou i predstavnike mesnih saveta mesnih zajednica, tako za stanovnike najugroženijih sela.

Vrednost projekta iznosi 579.500 evra, od čega je 85% finansirala Evropska Unija, dok su ostala sredstva obezbedile opštine Boljevac i Čiprovci.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts