уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ obeležila je 41 godinu rada i krsnu slavu (VIDEO)

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ obeležila je 41 godinu rada i krsnu slavu (VIDEO)

Osnovni cilj Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ jeste izlečenje bolesnika koji tu dođu. Na tome zaposleni ove ustanove aktivno rade od 4. decembra 1978. godine. Godišnjica rada i Krsna slava Vavedenje Presvete Bogorodice bila je prilika da se sumiraju rezultati poslovanja, ali i najave novi sadržaji kojim bi se obogatila ponuda Specijalne bolnice.

Prema Kostićevim rečima uskoro će se donacijom oplemeniti terapijski blok aktuelnom i praktičnom horizontalnom terapijom, čija je vrednost oko 350.000 dinara. Ovom prilikom najavljena je izgradnja otvorenog bazena.

U svom radu, Specijalna bolnica za rehabilitaciju ima veliku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Zahvaljujući termo-mineralnoj vodi koju Specijalna bolnica koristi mnogi pacijenti za svoju rehabilitaciju biraju Gamzigrad. Od 250 postelja 90 je ugovoreno sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, dok je ostatak tržišno opredeljeno. Obeležavanju 41. godišnjice rada i krsne slave prisustvovalo je, pored brojnih zvanica, sveštenstvo koje je prerezalo slavski kolač.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts