петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Do milion i po dinara mladim poljoprivrednicima (VIDEO)

Do milion i po dinara mladim poljoprivrednicima (VIDEO)

Kako bi mladi poljoprivrednici unapredili proizvodnju, do kraja godine mogu se prijaviti na konkurs za finansijsku podršku Ministarstva. Program za mlade spada u onu vrstu bespovratne pomoći gde se podsticajna sredstva dodeljuje unapred, pre realizacije budućih investicija.

Nabavka mašina i opreme namenjenih primarnoj proizvodnji odnosi se na biljne kulture u zaštićenom prostoru, zatim voće, povrće, grožđe, cveće, aromatično i lekovito bilje, kao i primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja. Moguće je takođe ostvariti pravo na podsticaje za opremu, mašine za obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje, đubrenje i transport, ali i za navodnjavanje.

Rešenjem se inače, utvrđuje iznos podsticaja koji će biti uplaćeni na namenski račun mladog proizvođača. Podsticaji su utvrđeni u visini od 75% vrednosti realizovane investicije bez poreza na dodatu vrednost. Najviši iznos podsticaja po proizvođaču je milion i po dinara. Prijavljivanje traje do 31. decembra 2019. godine

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts