субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Kako će funkcionisati upravljanje gradskim grobljem (VIDEO)

ZAJEČAR: Kako će funkcionisati upravljanje gradskim grobljem (VIDEO)

Kako je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao na 33. sednici Skupštine interes grada jeste poboljšanje usluga komunalnih delatnosti, upravljanja i održavanja groblja, sahranjivanja i pružanja usluga pogrebnih delatnosti, a koje bi bile definisane projektom javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije, o čemu su odbornici odlučivali. Opozicija je skeptična što se tiče ovakvog vida partnerstva, te je Miša Stanojlović, odbornik Pokreta “Pobeda za naš grad – dr Nenad Ristović” obrazložio svoje viđenje realizacije ovog projekta.

Odlukom odbornika biće obrazovan Stručni tim za sprovođenje predmetnog postupka. Prema Živkovićevim rečima, u periodu pripreme grad bi trebalo da obezbedi privatnom partneru sve dozvole koje su u nadležnosti lokalne samouprave kako bi se delatnost obavljala. Početna ideja je da ovo javno privatno partnerstvo bude potpisano na 25 godina.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts