петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je održano novembarsko zasedanje lokalnog parlamenta

U Negotinu je održano novembarsko zasedanje lokalnog parlamenta

U Negotinu je održana 20. sednica SO Negotin na čijem se dnevnom redu našlo 14 tačaka. Ova sednica je, prema rečima mr Milana Urukovića predsednika SO Negotin, pripremljena i sazvana po novom poslovniku koji je usvojen na septembarskom zasedanju. Među najvažnijim Odlukama koje su ovom prilikom donete izdvajajaju se: Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Negotinza period januar – septembar 2019.godine, kao i Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Negotin.

Budžet opštine Negotin za 2019. godinu projektovan je na 1.667.407.000, od toga budžetski prihodi i primanja opštine Negotin u periodu januar – septembar 2019.godine ostvareni su u ukpnom iznosu od 791.482.505 što iznosi 49,11 % od plana, dok su rashodi budžeta u devetomesečnom periodu iznosili 687.004.121,08 ili 43,29%.

Skupština je usvojila i Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Negotin. U Negotinu je određeno pet zona za utvrđivanje poreza na imovinu: ekstra, prva, druga, treća i četvrta zona, a sve u zavisnosti od komunalne opremeljenosti i opremljenosti javnim objektima, zatim saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima grada. Prema rečima načelnice odeljenja za budžet i finansije Ljiljane Liculović promena ima u grupi nepokretnosti poljoprivredno zemljište i u grupi šumsko zemljište, dok stopa poreza u ostalim grupama ostaje nepromenjena. Ova Odluka sadrži i jednu novu grupu nepokretnosti, drugo zemljište.

U cilju kvalitetnijeg i lakšeg pružanja pomoći porodici sa decom u ostvarivanju svojih prava, odbornici su doneli Odluku o izmeni i dopuni o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji opštine Negotin. “ Ovom Odlukom uvećali smo sredstva koja se isplaćuju nezaposlenim porodiljama za treće i svako naredno dete u iznosu od 5.000 dinara, a takođe su uvećana i sredstva za jednokratnu pomoć za vantelesnu oplodnju. Bračnim parovima koji proceduru rade o svom trošku, opština isplaćuje 200.000 dinara, dok je parovima koji proceduru rade o trošku države namenjeno 50.000 dinara“, rekao je mr Milan Uruković predsednik SO Negotin.

Finansijska sredstva za ovu realizaciju ove odluke predviđena su u budžetu opštine negotin, naglasio je mr Milan Uruković predsednik SO Negotin. Inače pored navedenih i ostale tačke sa dnevnog reda usvojene su većinom glasova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts