петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Svečanom sednicom i priredbom OŠ Vuk Karadžić u Negotinu zaokružila je višednevno obeležavanje 195. rođendana

Svečanom sednicom i priredbom OŠ Vuk Karadžić u Negotinu zaokružila je višednevno obeležavanje 195. rođendana

Svečanom sednicom i priredbom OŠ Vuk Karadžić u Negotinu zaokružila je višednevno obeležavanje 195. rođendana. Ova škola je jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u zemlji, a za sve ove godidine postojanja iznedrila je plejadu obrazovanih, uspešnih i poznatih Negotinaca.

Osnovna škola u Negotinu koja nosi ime srpskog filologa i reformatora srpskog jezika, Vuka Karadžića skoro dva veka obrazuje i vaspitava decu u čijim se uspesima i postignućima ogleda budućnost ovog grada. U prilog tome ide i podatak da je dvadeset i šestoro učenika ove godine učestvovalo na raznim republičkim takmičenjima, sa kojih je školi doneto dvadeset  i jedno priznanje.

“ Zasluge za postignute rezultate idu kako učenicima, tako i nastavnicima koji su zajedno sa decom radili“, rekao je u svom obraćanju direktor ove škole Dejan Dojčinović.

Ovaj značajni jubilej OŠ Vuk Karadžić  obeležila je višednevnim aktivnostima koje su nastavnici i učenici pripremali mesecima u nazad. Predstava koja je za ovu priliku pripremljena govori o uticajima koje moderne tehnologije imaju na život i razvoj omladine.

OŠ Vuk Karadžić već 195 godina predstavlja svetionik pismenosti i obrazovno vaspitnog rada u Negotinu. U školi se trenutno realizuju dva projekta „škola za 21. vek“ i „2000 digitalnih učionica“, prema rečima direktora ove škole učenici zaslužuju dobre uslove za rad i boravak, zato se nadležni i trude da im to uz pomoć određenih institucija i omoguće.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts