четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Crveni krst u Zaječaru promovisao dobrovoljno davalaštvo krvi (VIDEO)

Crveni krst u Zaječaru promovisao dobrovoljno davalaštvo krvi (VIDEO)

Zanimljiva akcija Crvenog krsta u kojoj su učestvovali učenici zaječarskih srednjih škola okupljajući se i obrazujući kapljicu krvi za cilj je imala širenje svesti o dobrovoljnom davalaštvu ove dragocene tečnosti. Ilija Paković je učenik Tehničke škole koji je uvideo važnost dobrovoljnog davanja krvi, te i sam planira da na akciji, namenjenoj srednjoškolcima, svoju humanost pokaže na taj način.

Crveni krst u Zaječaru gotovo tradicionalno svake godine organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi za punoletne srednjoškolce, a odaziv je uvek zadovoljavajući.

Ova promocija u srednjoškolskom dvorištu najavljuje akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se 8. novembra održati u prostorijama biblioteke Tehničke škole i trajaće od 9 do 14 časova.

Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina, utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primenila.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts