четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Usvojen program 28. festivala „Dani Zorana Radmilovića“

Usvojen program 28. festivala „Dani Zorana Radmilovića“

Na sednici Organizacionog odbora festivala „Dani Zorana Radmilovića“, kojom je predsedavao predsednik odbora, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić , usvojen je program 28. festivala , koji će u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ biti održan od 18. do 25. oktobra.
Zoranove dane otvoriće 18.oktobra Narodno pozorišta Timočke Кrajine „Zoran Radmilović“ premijerom predstave „Petra“ koju je po motivima teksta Ričarda Lorca adaptirao i režirao Irfan Mensur. Igraju Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Кaraklajić.
Drugog dana festivala na repertoaru je predstava Кazališta “Ulysses” iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta „Кo se boji Virdžinije Vulf“ u režiji Lenke Udovički. Igraju: Rade Šerbedžija, Кatarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Romina Tonković i Nika Iličić.
„Dok nas smrt ne rastavi“, predstava beogradske Radionice integracije, po tekstu Mire Furlan, a u režiji Predraga Mikija Manojlovića, u kojoj igraju Predrag Miki Manojlović, Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović, biće izvedena trećeg festivalskog dana, u nedelju 20. oktobra.
Od ponedeljka 21. do petka 25. oktobra publika u Zaječaru moći će da pogleda i predstave sarajevskog Кamernog teatra 55 „Sjećaš li se Doli Bell“, beogradskog Ateljea 212 „Petrijin venac“, Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, beogradskog
Zvezdara Teatra „Osama – Kasaba u Njujorku“, i predstavu grada domaćina i Narodnog pozorišta Priština „Žene iz Troje“.
Istovremeno , od 19. do 25. oktobra u Centru za kulturu u Kotlujevcu biće održan 2. Festival malih pozorišnih formi na kome će biti prikazane najbolje monodrame iz ovogodišnje produkcije ne samo u zemlji, već i u regionu . Festival će 19. oktobra otvoriti monodrama ,,Sve što sam prešutjela” , koju je po tekstu slavne hrvatske glumice Mie Begović režirao Ivan leo Lemo. Igra Mia Begović. U nedelju 20.oktobra na programu je ,,Krojcerova sonata” Teatra Kabare iz Tuzle, koju je po adaptiranom
Tolstojevom tekstu režirao Nebojša Bradić. Igra Vlado Kerošević, glumac i profesor na Akademiji umjetnosti u Tuzli.
Treće festivalske večeri publika će moći da uživa u monodrami „Lov na srne“. Igra naša popularna glumica Srna Lango, koja potpisuje i tekst i režiju . Do kraja Festivala malih pozorišnih formi na programu su predstave ,,Spavaju li ribe”, Tigar teatra iz Zadra , u izvođenju Vjere Vidov , „Ima neka tajna veza“ po tekstovima pesama koje je Duško Trifunović pisao za „Bijelo dugme“, u izvođenju Milana Dimića iz Banjaluke , „Don Žuan iz Leušića“ Srpske scene pri pozorištu za decu i mlade „Меrlin“, iz Temišvara u Rumuniji, u izvođenju Marka Adžića i „Kod kuće/ Kabul“ Narodnog pozorišta iz Beograda. Igra Dušanka Stojanović Glid, prvakinja drame Narodnog pozorišta.
Organizacioni odbor Festivala doneo je odluke da komplet karata za osam predstava u okviru glavnog programa festivala košta 5000,00 dinara, a komplet karata za Festival malih pozorišnih formi 700,00 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts