субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
„Sjećaš li se Doli Bel“ pred zaječarskom publikom (VIDEO)

„Sjećaš li se Doli Bel“ pred zaječarskom publikom (VIDEO)

Dvanaestoro glumaca Kamernog teatra 55 na sceni zaječarskog pozorišta na duhovit i realan način publici su približili šezdesete godine u Sarajevu. Predstava Sjećaš li se Doli Bel prikazuje Dina koji se u poodmaklim godinama vraća u grad svoje mladosti. Njegova sećanja donose priču o prvoj ljubavi i životu jedne sarajevske porodice u vremenu koje je obećavalo mnogo, a koje je na kraju pojelo samo sebe. Odlično uigran ansambl iz Sarajeva žiriju je dao težak zadatak da odabere najboljeg glumca, ali je na kraju Zoranov brk pripao Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja. Ovom prilikom, on se setio Zorana Radmilovića i rada sa njim.

Hadžihafizbegović je izrazio zadovoljstvo što je igrao pred zaječarskom publikom. Predstava Sjećaš li se Doli Bel rađena je po tekstu Abdulaha Sidrana, dok režirao i adaptirao Kokan Mladenović. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts