четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Otvoreni 28. Dani Zorana Radmilovića! Gromoglasan aplauz za predstavu „Petra“

Otvoreni 28. Dani Zorana Radmilovića! Gromoglasan aplauz za predstavu „Petra“

U čast velikog glumca i Zaječarca Zorana Radmilovića po 28. put u njegovom rodnom gradu otvoren je pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“. Sećajući se njega i rada sa njim Branko Cvejić je na otvaranju Zoranovih dana ispričao par dogodovština.

Otvaranju festivala prisustvovale su brojne zvanice, a gradonačelnik Boško Ničić zadovoljan je punom salom, jer to znači da u Zaječaru još uvek ima onih koji vole i poštuju pozorište.

Predstava „Petra“, koja je premijerno izvedena, govori o porodici, napuštanju i vraćanju, ali pre svega o ljubavi. Na sceni su blistale Tanja Bošković, Lana Karaklajić, Viktorija Arsić i Nataša Petrović. Njih je publika, sasvim zasluženo, nagradila gromoglasnim aplauzom. Za svoju glumu, stručni žiri je Tanji Bošković dodelio Zoranov brk.

Komad „Petra“ urađen je po motivima Ričarda Lorca, a tekst i režiju potpisuje Irfan Mensur. Kako kaže, on premijeru nije gledao, ali je čuo reakciju publike na kraju predstave.

Do petka 25. oktobra publika Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ može uživati u predstavama Kazališta „Ulysses“ Zagreb i Beogradskog dramskog pozorišta, Radionice integracije, Kamernog teatra 55, Ateljea 212, Narodnog pozorišta Republike Srpske, Zvezdara tetra i Kazališta Moruzgva.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts