петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Skupštine grada Zaječara donela Odluku o Programu mera za izmirivanje obaveza grada Zaječara i subjekata čiji je grad Zaječar osnivač prema JP „Elektroprivreda Srbije“ Beograd

Skupštine grada Zaječara donela Odluku o Programu mera za izmirivanje obaveza grada Zaječara i subjekata čiji je grad Zaječar osnivač prema JP „Elektroprivreda Srbije“ Beograd

U Zaječaru je održana 28.  Sednica Skupštine grada sazvana po hitnom postupku, Na čijem je dnevnom redu bila samo jedna tačka, Predlog Odluke o donošenju Programa mera za izmirivanje obaveza grada Zaječara i subjekata čiji je grad Zaječar osnivač prema JP „Elektroprivreda Srbije“ Beograd. Ova odluka je doneta većinom glasova.

 Grad Zaječar je 2017. godine reprogramirao gotovo sva dugovanja svih direktnih i indirektnih korisnika budžeta grada Zaječara, i jedini dug koji nije reprogramiran je dug Direkcije za izgradnju u likvidaciji koji  iznosu od 157.155.489 dinara, istakla je zamenica gradonačelnika Marina Milić obrazlažući ovaj predlog.

Ukoliko i Vlada Srbije da saglasnost na ovu odluku, grad Zaječar će prema rečima dr Nenada Ristovića šefa odborničke grupe „Pobeda za naš grad“, biti najverovatnije zadužen u narednih deset godina, a obaveze grada će u tom slučaju prema JP „Elektroprivreda Srbije“ iznositi oko tri miliona i dvesta hiljada dinara na mesečnom nivou. Ristović je takođe podsetio da se od 2004. do 2012. godine u četiri navrata radio reprogram ali da se obaveze nisu izmirivale na vreme.

Na sednici je zaključeno da je u interesu grada je da se dug Direkcije za izgradnju u likvidaciji reprogramira na maksimalan broj rata, te je nakon rasprave ova odluka deneta većinom glasova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts