петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Projekat Naše selo u Maloj Jasikovi

Projekat Naše selo u Maloj Jasikovi

Projekat Naše selo pokrenut je krajem 2018. godine a njegova implementacija počela je u selima zaječarskog okruga, Mala Jasikova i Dubočane. Kompanija Delta se vodi mišlju da je razvoj srpskih sela najbolji način da se doprinese razvoju ekonomije u Srbiji, što je i cilj ovog projekta.

U okviru projekta Naše selo do sada je održano više od 40 stručnih predavanja i u okviru njih poljoprivrednici su obišli Deltine farme, voćnjake, Poljoprivredni sajam u Novom Sadu i sajam u Italiji. U ovaj projekat je uključeno 40 meštana, a 20 se prijavilo za kredite zahvaljujući kojima je kupljena nova mehanizacija, izgrađeni su objekti za smeštaj stoke, a u voćnjake su postavljeni sistemi za navodnjavanje.

Za prisutne su đaci Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj održali zanimljivu predstavu, a pripremljen je i kulturno umetnički program. Ovom prilikom, najavljena je izgradnja hladnjače u Zaječaru sledeće godine, a u planu je širenje zasada pod jabukom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts