петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
49. Crnorečje u pesmi i igri održano u Boljevcu (VIDEO)

49. Crnorečje u pesmi i igri održano u Boljevcu (VIDEO)

U okviru manifestacije Crnorečje u pesmi i igri prvi put je održan nastup recitatora „Svako srce ima svog svitca“ i to u čast Dobrice Erića. Tome je prethodio konkurs na kome su mališani imali priliku da pošalju svoje pesme.

Ovom prilikom otvoren je drugi po redu Sajam turizma u Boljevcu na kome su priliku da se predstave imale Turističke organizacije iz raznih delova Srbije.

Nakon defilea učesnika ulicama Boljevca počelo je takmičenje trubačkih orkestara za plasman na 59. Dragičevskom saboru u Guči.

U konkurenciji od 10 orkestara najboljim su proglašeni Pirotski trubači Saše Pavlovića, koji su osvojili plasman na sabor u Guči, a pored njih tamo idu i Timočki veseljaci iz Knjaževca, kao i orkestar Božidara Mladenovića. Prvi dan ove manifestacije završen je svečanim koncertom etno grupe Vrelo.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts