петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
12. „Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“ u Zaječaru i Zvezdanu

12. „Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“ u Zaječaru i Zvezdanu

„Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“, 12. po redu, biće oganizovan i ove godine u Zaječaru i Zvezdanu. Promocija Sabora biće večeras u 18 sati na zaječarskom Trgu, kada će nastupiti KUD „Božur“ iz Zvezdana.

U subotu, 22. juna, tačno u podne, u Zvezdanu će biti otvorena izložba narodne nošnje, u 13 časova počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15 sati biti otvorena Izložba domaće radinosti.

Istovremeno će početi i takmičenje proizvođača rakije i vina. Nakon defilea učesnika koji počinje u 18 sati i 30 minuta u Domu kulture u Zvezdanu biće organizovan kulturno umetnički program. Nastupiće Gradski folklorni ansambl ZORA iz Zaječara , kao i KUDovi : „Božur“ iz Zvezdana, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina,,,Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora, ,,Vrelo” iz Šarkamena „Penzioner “ iz Zaječara i ,,Oplenac” iz Topole.

Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar
za kulturu ,,Zoran Radmilović” u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Zvezdan, a pokrovitelj je Grad Zaječar.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts