петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Na 25. sednici Skupštine najviše polemike oko budžeta (VIDEO)

ZAJEČAR: Na 25. sednici Skupštine najviše polemike oko budžeta (VIDEO)

Odlukom o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2019. godinu sa izmenom Kadrovskog plana budžet se umanjuje za 228.954.655,11 dinara, te ukupna planirana sredstva, rashodi i izdaci iznose 3.649.522.059,66 dinara.

Opozicija je Odluku o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji grada Zaječara ocenila kao nešto što je na dnevnom redu trebalo da se nađe dosta ranije.

Odbornici su usvojili dopunu Odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada, Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu. Oni su dali saglasnost na Odluku o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Zaječara za period od 2019. do 2024. i Odluku o mreži javnih osnovnih škola za period od 2019. do 2027. godine. Izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada bliže se određuju trajanje i dani održavanja vašara, raspored prodajnih mesta, postupak izdavanja, postavljanja i uklanjanja tezgi, dok se Rešenjem o načinu korišćenja javne garaže u ulici Bulevar dr Zorana Đinđića propisuje da se bez naknade parking može koristiti kontinuirano u trajanju do 48 sati, a u slučaju prekoračenja plaća se kazna u iznosu od 2000 dinara po danu. Usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji za 2018. godinu, kao i planovi rada i finansijski planovi za 2019. više ustanova koje se finansiraju iz gradskog budžeta. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts