петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Umetnost iz srca (VIDEO)

Umetnost iz srca (VIDEO)

Od keramičkih i metalnih skulptura, preko akvarela, apstraktnih crteža i ulja na platnu Irena Jovanović iz Zaječara godinama iskazuje svoje emocije i interesovanja. Pored oca koji se bavio keramikom ona je zavolela umetnost, te  je nakon završene srednje likovne škole upisala Fakultet primenjenih umetnosti na klasi keramike.  Još na fakultetu se bavila keramičkom skulpturom kada je njen rad, od strane likovnih kritičara, odabran za izložbu „23. Perspektive“. Nakon toga nizale su se izložbe njenih radova, od kojih su mnoge samostalne. Poslednja značajna izložba bila je u Beogradu.

Osim slikanja Irena je držala radionice keramike i često posećuje likovne kolonije, a učestvovala je i na Međunarodnom simpozijumu keramike u Ukrajini. Ova umetnica inspiraciju pronalazi svuda i uvek istražuje kako se njena dela ne bi ponavljala.

Iako je dosta eksperimentisala sa tehnikama i materijalima, u profesionalnom smislu Irena ima neostvarenih želja. Dok radi na novim umetničkim delima, Irena će tokom septembra u Boru izložiti već pripremljene akvarele.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts