четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Učenici OMZ „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru postigli izuzetne rezultate na takmičenju u Nišu (VIDEO)

Učenici OMZ „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru postigli izuzetne rezultate na takmičenju u Nišu (VIDEO)

Iako je kraj školske godine vreme kada se mnogi učenici Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru najviše koncenrišu na zaključivanje ocena i završne ispite, nekolicina njih je izrazilo želju da učestvuju na Takmičenju iz Solfeđa, Teorije muzike i Harmonije koje je održano u Nišu. Profesorka Nataša Jovanović drage volje ih je povela, a oni su se vratili kao prvo plasirani. Pavle Jovanović i Mina Dinić sa osvojenih 96 poena zaslužili su titulu najboljih u dvoglasnom solfeđu.

Kod pojedinih učenika trema je bila prisutna, ali bez obzira na to uspeli su da osvoje prvo mesto. Petar Račić je na završnoj godini, te se još uvek dvoumi da li će upisati Srednju muzičku školu u Negotinu ili Tehničku školu u Zaječaru. Tokom svog muzičkog obrazovanja osvojio je brojne nagrade, ali mu je ovo prvo takmičenje u Nišu gde je iz Teorije muzike osvojio prvo mesto.

Profesorka solfeđa i teorije muzike Nataša Jovanović povela je sedmoro učenika. Takmičenje iz Solfeđa, Teorije muzike i Harmonije održano je po četvrti put u Nišu. Cilj je omasovljavanje takmičenja, popularizacija stručnih muzičkih predmeta kod učenika i postići što bolji uspeh kako bi se učenici blagovremeno pripremili za upis u srednju školu ili za upis na fakultete muzičke umetnosti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts