петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U narednoj školskoj godini Ekonomsko – trgovinska škola u Zaječaru upisuje 150 đaka (VIDEO)

U narednoj školskoj godini Ekonomsko – trgovinska škola u Zaječaru upisuje 150 đaka (VIDEO)

Jedan od obrazovnih profila za koji vlada najveće interesovanje u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Zaječaru jeste turističko – hotelijerski tehničar. Tokom četvorogodišnjeg obrazovanja učenici na tom smeru stiču teorijska i praktična znanja koja mogu primeniti u oblasti turizma. Oni često učestvuju na raznim takmičenjima, sa kojih neretko donesu i nagrade. Primer za to je i nedavno održano Republičko takmičenje u Boru.

Tamara Jovanović je u timu sa svojim drugaricama Anđelom Petrović i Anđelom Stanojević, a uz pomoć profesorke Mile Jović i Milice Marković osvojila drugo mesto na takmičenju na kome se najviše vrednovala kreativnost i inovativnost. Ono što karakteriše ovaj obrazovni profil jeste učestvovanje na raznim manifestacijama i praktično sticanje znanja u turističkim agencijama ili hotelima.

U obrazovnom profilu kuvar – konobar tokom tri godine učenici prvenstveno stiču praktična znanja. Trogodišnji smer koji obrazuje buduće trgovce priprema ih na zaposlenje odmah nakon završene srednje škole.

Za upis 2019/2010. godine u Ekonomsko – trgovinsku školu ima 150 mesta. Prema planu Ministarstva prosvete ova škola upisaće finansijske administratore, turističke tehničare, pravno –poslovne tehničare, trgovce i konobare – kuvare.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts