четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Svečanom akademijom obeležen Dan opštine Knjaževac (VIDEO)

Svečanom akademijom obeležen Dan opštine Knjaževac (VIDEO)

Intoniranjem himne počela je Svečana akademija kao centralni događaj obeležavanja Dana opštine Knjaževac. Tom prilikom predsednik ove opštine Milan Đokić podsetio je građane na realizovane projekte i mnoge mere socijalne politike koje se primenjuju.

Đokić se osvrnuo na besplatan gradski i prigradski prevoz koji je omogućen Knjaževčanima, uređene škole, zelene površine oko Timoka i zatvoreni deo pijace. Takođe je sređen spomen park, Gurgusovačka kula, a u planu je asfaltiranje otvorenog dela pijace. Naselje 9. brigade dobiće nov izgled, a Đokić je ovom prilikom najavio izgradnju mosta i brane u Knjaževcu, kao i realizaciju drugih strateški važnih projekata.

Na Svečanoj akademiji uručene su zahvalnice za zalaganje Draganu Stojkoviću, radniku Javno komunalnog preduzeća „Standard“ Knjaževac, Bobanu Milosavljeviću, predsedniku Sportskog društva Sloga Minićevo i Zvonimiru Markoviću, čuvara narodne tradicije. Majske nagrade dobili su  „SP Resort“, Srpska pravoslavna crkva opštine Knjaževac, Sandra Živković i Dejan Miljković.

Svečanoj akademiji prethodio je maturantski ples koji su tačno u podne ispred Doma kulture igrali srednjoškolci. Otvorena je izložba upotrebnih i ukrasnih predmeta od grnčarije, keramike i porcelana iz kolekcije Udruženja za negovanje tradicije „Izvor“ i privatnih zbirki. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts