петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
20. Dani Adama Bogosavljevića u Koprivnici održaće se 1. juna (VIDEO)

20. Dani Adama Bogosavljevića u Koprivnici održaće se 1. juna (VIDEO)

Adam Bogosavljević je bio srpski političar, predstavnik radikala i pristalica ideja Svetozara Markovića. U Narodnoj skupštini zastupao je seljake i tražio smanjenje činovničkih plata i demontažu birokratskoga sistema. Rođen je 1843. godine u Koprivnici u kao znak sećanja na njega tu se 1. juna organizuju 20. Dani Adama Bogosavljevića. Želja organizatora jeste da ova manifestacija kroz nekoliko godina preraste u Republičku.

 Defile učesnika zakazan je za 15,30 a kulturno umetnički program počeće u 16 sati. Na saboru će učestvovati Gradski folklorni ansambl „Zo-Ra“ iz Zaječara kao i gostujuća kulturno- umetnička društva: „Slavuj“ iz Novog Balovca sa Kosova i Metohije, „Abrašević“ iz Paraćina, „Radoslav Nikčević“ iz Miloševa i „Glogovac“ iz Glogovca, oba sa područja grada Jagodine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts