петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Otvoren 10. Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR“

Otvoren 10. Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR“

Ispred zgrade zaječarskog pozorišta mališane su u četvrtak 18. aprila zabavljali žongleri iz Bugarske, a dočekivala ih je žena skulptura. Ovakve atrakcije najavile su početak jubilarnog 10. Međunarodnog pozorišnog festival za decu  ZajeČAR.

Dečija predstava „Mačak u čizmama“, urađena po tekstu i režiji Spasoja Ž. Milovanovića, je 425. premijera zaječarskog pozorišta i baš ona je imala tu čast da, pred punom salom otvori ovaj Međunarodni festival.

Festival je svečano otvorio dr Miodrag Maticki, književnik i predsednik Vukove zadružbine, a u čast nedavno preminulog pesnika za decu Dobrice Erića pročitana je himna festivala koja nosi naziv „Dobrodošlica“.

Osmoro glumaca na sceni zaječarskog teatra mališanima u publici dočarali su bajku Šarla Peroa koja prikazuje razliku između dobra i zla, te im dali životnu lekciju da dobro pobeđuje zlo. Zanimljiv tekst, inovativni scenski efekti u kombinaciji sa scenografskim, svetlosnim i audio-efektima učinili su deci ovaj komad zanimljivim. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts