субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Međunarodni pozorišni festival za decu“ZajeČAR“ od 18. do 23. aprila 2019.godine

Međunarodni pozorišni festival za decu“ZajeČAR“ od 18. do 23. aprila 2019.godine

Međunarodni pozorišni festival za decu“ZajeČAR“, deseti po redu, biće održan u zaječarskom teatru od 18.do 23.aprila 2019.godine. Na dečjem festivalu učestvovaće osam pozorišta iz Srbije , Kine, Francuske, Bugarske i Hrvatske, a otvoriće ga Dr Miodrag Maticki, književnik i predsednik Vukove
zadužbine.
Prve festivalske večeri biće izvedena premijera predstave zaječarskog pozorišta „Mačak u čizmama“ reditelja Spasoja Ž. Milovanovića.Tokom narednih dana i večeri najmlađa publika će imati prilike da vide
„Legendu o mesečevoj princezi“ Pozorišta lutaka Niš, “ ,,Crvenkapicu” Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca , „Skriptograf“„Teatra de la Masju“ iz Nice, „Ko nema u vugla, gugla“ Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“ iz Kragujevca , predstavu „Princeza na zrnu graška“ Državnog lutkarskog teatra Vidin, „Uspavanu lepoticu“ Narodnog pozorišta Priština kao i lutkarsku predstavu Umetničkog ansambla iz Kine.
Mališane će kao i predhodne godine zabavljati klovn Panajot Canev iz Pan teatra u Sofiji , a posebna atrakcija biće Žena-skulptura i bacači vatre „Barbaronite duo“ , takođe iz Bugarske.U okviru dečjeg festivala biće organizovani brojni prateći programi.
Komplet karata za večernje predstave košta 1000 dinara, s tim što je za jednog roditelja ili pratioca komplet besplatan. Cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts