среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
13. po redu protest #1od5milona održan u Zaječaru (VIDEO)

13. po redu protest #1od5milona održan u Zaječaru (VIDEO)

Dan pre centralnog protesta u Beogradu u Zaječaru je održan 13. po redu protest #1od5miliona na kome je Dejan Nikolić, narodni poslanik, rekao da su u preko 100 gradova i opština na nogama ljudi koji se bore protiv bahatosti, laži i obmana i da će se boriti do kraja. „Mislio sam da sam se kao student ’99. i 2000. poslednji put borio za osnovne slobode, za to da koračamo sa uspravljenom kičmom, podignutom glavom, da se ne bojimo da će se nešto desiti ako govorimo ono što mislimo. Nažalost 20 godina kasnije ponovo smo na trgovima i ulicama, 20 godina kasnije ponovo smo došli u situaciju da se zbog onoga što govorimo i naših stavova suočavamo na ulici sa nabildovanim, ćelavim licem vlasti koji u ruci kao argument drži metalnu šipku. Dragi prijatelji, hajde da se jednom za svagda rešimo ove društvene anomalije, da neki novi klinci ne bi za 20 godina stajali ovde na trgu u Zaječaru i govorili kako mi za njih nismo uspeli“, rekao je Nikolić.

Jedan od organizatora ovog protesta, Nemanja Veljković, u Zaječaru se obratio okupljenima rečima da oseća veliko zadovoljstvo, zahvalnost i ponos jer već 13. nedelja na istom mestu građani stoje podignute glave u borbi za svoje ideale, bolju budućnost i bolju Srbiju. „Mi smo postavili neke uslove ovde i oko toga nećemo raspravljati. Tražimo ostavku Aleksandra Vučića, slobodne medije i fer izbore“, rekao je Veljković.

Iako je u planu bila šetnja ulicama Zaječara organizatori su okupljene zamolili da u znak protesta prošetaju do svojih kuća i ovom prilikom pozvali građane na centralni skup u Beogradu 13. aprila.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts