петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: U znak sećanja na žrtve Nato agresije biće izgrađena spomen-česma (VIDEO)

ZAJEČAR: U znak sećanja na žrtve Nato agresije biće izgrađena spomen-česma (VIDEO)

Himnom i polaganjem venaca u Zaječaru je obeležena dvadesetogodišnjica početka Nato agresije. Nakon neuspešnih pregovora u Rambujeu 24. marta 1999. godine u 19:45 časova počelo je bombardovanje za koje je potpukovnik Srđan Jovanović rekao da, po obimu i brutalnosti, slično nije zabeleženo u istoriji.

Na inicijativu Nezavisnog sindikata policije i koordinacionog centra za Zaječar, Vojnog sindikata sindikalne grupe Zaječar i Udruženja građana Za česme, a u saradnji sa zaječarskim SUBNOR-om, Udruženjem ratnih i mirnodopskih vojnih invalida, Organizacijom rezervnih vojnih starešina Zaječar, Udruženjem vojnih penzionera i Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ potpisan je sporazum o izgradnji spomen-česme povodom 20 godina od Nato agresije nad Srbijom u znak sećanja i poštovanja žrtvama, a u cilju očuvanja istorije, tradicije, razvoja patriotizma i protiv zaborava. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts