петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Nove komunalne odluke, besplatan prevoz za građane (VIDEO)

ZAJEČAR: Nove komunalne odluke, besplatan prevoz za građane (VIDEO)

Odluke o javnim raspravama, javnim priznanjima grada, mesnim zajednicama, Gradskoj upravi i Gradskom veću našle su se na dnevnom redu 24. sednice Skupštine grada Zaječara. Pred odbornicima je predstavljen Lokalni akcioni plan za mlade koji se realizuje u periodu od 2018. do 2022. godine. Oni su usvojili i odluke o komunalnom uređenju i naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada.

Nadalje će grad Zaječar subvencionisati gradski i prigradski linijski prevoz za građane sa prebivalištem na teritoriji grada.

Određene su prioritetne oblasti od javnog interesa grada za 2019. i 2020. godinu u kojima će se podsticati projekti od javnog interesa koje realizuju udruženja. Javnom preduzeću za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ usvojeni su Plan poslovanja i Posebni program korišćenja sredstava iz budžeta po osnovu subvencija za 2019. godinu, dok je Javno komunalnom preduzeću „Timok – održavanje“ usvojena prva izmena Programa poslovanja koja je, kako v.d. direktora Vice Lalić kaže posledica novonastalih potreba u funkcionisanju ovog preduzeća, ali i preuzimanja obaveze vertikalnog i horizontalnog obeležavanja puteva od strane drugog preduzeća.

Obzirom da je Marku Paunoviću istekao mandat direktora, za vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar imenovan je Nikola Šarčević, diplomirani inženjer geologije za hidrogeologiju iz Zaječara. Na 24. sednici Skupštine grada Zaječara odbornici nisu usvojili Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za 2018. Godinu, kao i Plan rada i Finansijski plan za 2019. godinu Narodnog muzeja „Zaječar“. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts