субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Delegacija Grada Zaječara u okviru Studijskog putovanje posetila je ekološko gazdinstvo porodice Šlibar u Tržiču u Sloveniji

Zaječar: Delegacija Grada Zaječara u okviru Studijskog putovanje posetila je ekološko gazdinstvo porodice Šlibar u Tržiču u Sloveniji

Nekoliko poljoprivrednih proizvođača,zatim predstavnici RARIS – a, TO grada Zaječara, kao i članovi nekoliko mesnih zajednica iz Zaječara predvođeni gradonačelnikom Boškom Ničićem i njegovim saradnicima posetili su opštine Tržič i Medvode kako bi sa ondašnjim stanovništvom razmenili iskustva iz oblasti poljoprivrede i tretmana otpada.

“ Ovo nije prvi put da smo ovde, nažalost saradnja ovih opština iz Slovenije i grada Zaječara bila je nikoliko godina prekinuta, međutim sada je ponovo uspostavljena, na radost i korist naših ljudi koji su članovi ove delegacije“, istakao je gradonačelnik Ničić napominjući da su opštine Tržič i Medvode puno napredovale u svakom pogledu nakon njegove poslednje posete.

Primeri dobre prakse kada je poljoprivreda u pitanju i briga o životnoj okolini najjači su utisci koje članovi ove grupe nose sa sobom iz Slovenije.

Zaječar inače intenzivno radi na realizaciji planova kada su u pitanju otpadne vode, kao i na modernizaciji poljoprivredne proizvodnje. Pored toga očekuje se da u bližoj budućnosti bude kompletno osposobljena i regionalna deponija „Halovo“ rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts