петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Kroz projekat „Sport za sve“ besplatni časovi streljaštva u Zaječaru (VIDEO)

Kroz projekat „Sport za sve“ besplatni časovi streljaštva u Zaječaru (VIDEO)

Streljaštvo je sport u kome se korišćenjem različitih tipova pušaka i pištolja gađa u pokretne, nepokretne i leteće mete. Kako stručnjaci kažu, ovo nije toliko lak sport kao što se naizgled čini. Uključeno je mnogo disciplina, a zbog neophodne fizičke i mentalne spremnosti preporučljivo je da se sa streljaštvom počne kada deca budu u višim razredima osnovne škole, jer tek tada mogu da razumeju ono šta se od njih očekuje. U Sportsko streljačko streličarskom klubu „Timok 1887“ u Zaječaru trenutno je aktivno oko 50 članova od kojih je najviše školske dece. Ambicija Milice Ćeferjanović jeste da niže uspehe i medelje u streljaštvu, a ovaj klub ima neophodnu opremu za sva nacionalna i međunarodna takmičenja.

Cilj projekta „Sport za sve“ jeste da se u trenažni proces uključe i invalidna lica koja žele i mogu da se bave streljačkim sportom.

Zainteresovane osobe sa invaliditetom mogu se prijaviti preko facebook stranice Sportsko streljačko streličarskog kluba „Timok 1887“ kako bi besplatno tokom tri meseca učili osnove streljaštva.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts