уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Od sada brzo i lako do informacija o obaveznom zdravstenom osiguranju (VIDEO)

Od sada brzo i lako do informacija o obaveznom zdravstenom osiguranju (VIDEO)

Krajem 2018. godine Republički fond za zdravstveno osiguranje oformio je Nacionalni kontakt centar koji će omogućiti lakše i brže informisanje osiguranika. „Svrha kol centra jeste da omogući osiguranim licima Republičkog fonda da na jedan brži, lakši i jednostavniji način putem telefona dođu do informacije i dobiju odgovore na pitanja koja se odnose na njihovog ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstva. Poput mogućnosti lečenja u ustanovama van matične filijale, odnosno u zdravstvenim ustanovama u drugim gradovima u Srbiji, poput odgovora na pitanja o mogućnostima lečenja u inostranstvu, o isplati naknada tokom privremene sprečenosti za rad, o refundaciji troškova za lekove ili medicinska sredstva. Zatim informacije koje se tiču izdavanja i overe zdravstvenih kartica, kao i odgovore na brojna druga pitanja iz oblasti obaveznog zdravstvenog osiguranja“, rekla je Tatjana Stojanović, v.d. direktora filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za zaječarski okrug.

Ona je dodala da je u Nacionalnom kontakt centru angažovano je 40 operatera koji u periodu od 7:30 do 15:30 primaju pozive i daju odgovore osiguranim licima. „U slučaju da osiguranik u momentu kada razgovara sa operaterom ne dobije potpun odgovor isti će biti prosleđen u što kraćem vremenskom roku, a najkasnije u roku do 24 časa, putem mejla ili telefonskim pozivom“, dodala je Stojanović.

Obaveštenja koja govore o radu ovog nacionalnog kol-centra sa brojevima telefona istaknuti su na vidnim mestima u filijali zdravstvenog osiguranja u Zaječaru, a takođe i u ispostavama u Knjaževcu i Boljevcu.

Poziv na broj 0700 333 443 tarifira se po ceni lokalnog poziva fiksne telefonije, a to znači da ukoliko osiguranik zove iz Niša ili Užica tarifira mu se kao da zove svog komšiju.

Poziv na broj 011 735 0900 namenjen je pozivima iz mobilnih mreža i pozivima iz inostranstva i cene su kao kada zovete mobilni telefon.

Sve informacije za lečenje u inostranstvu mogu se dobiti na broj telefona 011 2053 683.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts