четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Digitalizacija vodovodne mreže i rekonstrukcija postrojenja za preradu vode

ZAJEČAR: Digitalizacija vodovodne mreže i rekonstrukcija postrojenja za preradu vode

Jedan od prioriteta zaječarskog Vodovoda u 2019 godini jeste izrada projekta za rekonstrukciju postrojenja za preradu vode za piće.

„Ono na šta je najveći akcenat stavljen u prethodnih godinu dana to je digitalizacija same vodovodne mreže i izrada projekta za rekonstrukciju postrojenja za preradu vode za piće. U ta dva segmenta smo postigli najveće rezultate, tako da smo što se tiče rekonstrukcije fabrike vode na nivou izrade projekta za građevinsku dozvolu nakon čega nam sledi u narednoj godini izrada izvođačkog projekta“, rekao je Marko Paunović direktor JKP „Vodovod“ Zaječar.

Digitalni model kanalizacione i vodovodne mreže, na kome se uveliko radi, unaprediće poslovanje Javno komunalnog preduzeća Vodovod Zaječar.

Projekat digitalizacije vodovodne mreže realizuje se u saradnji sa nemačkim GIZ-om, Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inžinjerstvo i Udruženja vodovoda i kanalizacija. Trenutno je dvadesetak vodovoda iz Srbije u ovom programu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts