петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Završena višesatna sednica Skupštine grada Zaječara, usvojen budžet i više važnih odluka

Završena višesatna sednica Skupštine grada Zaječara, usvojen budžet i više važnih odluka

Pred odbornicima Skupštine grada Zaječara našle su se važne teme kao što je usvajanje predloga budžeta grada sa kadroskim planom za 2019. godinu. Šira javnost je putem zvaničnog sajta grada mogla da odlučuje o kapitalnim investicijama za narednu godinu, i kroz anketu, u kojoj je učestvovalo oko 900 ljudi, došlo se do zaključka da je Zaječaru najneophodnija rekonstrukcija Škole za osnovno i srednje obrazovanje Jelena Majstorović zajedno sa Muzičkom školom Stevan Mokranjac. Planirani budžet za 2019. godinu je 3.878.476.714,77 dinara, od čega su prihodi iz budžeta 2.593.410.484,66 dinara.

Na sednici je bilo reči o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije privredne zone “Zapad” Zaječar i Plana detaljne regulacije banjsko – turističkog kompleksa “Nikoličevo”. Odbornici su usvojili Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Timok održavanje za 2019. godinu i dali saglasnost na korišćenje subvencija iz budžeta grada istom preduzeću koje će biti usmerene za funkcionisanje zatvorenog bazena na Kraljevici.

Date su saglasnosti na Program poslovanja i Poseban program korišćenja sredstava budžeta grada po osnovu subvencija Javnom preduzeću za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor “Urbanizam i izgradnja” za 2019. godinu. Na sednici je usvojen Regionalni plan upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac i data je saglasnost na nacrt ugovora, što je procedura koju moraju proci skupštine svih opština i gradova koje pristupaju ovom projektu.

Usvojeni su Program praćenja kvaliteta površinskih voda na teritoriji Zaječara i Program praćenja nivoa komunalne buke na teritoriji grada za 2019. godinu i imenovani su članovi više školskih odbora. Takođe su utvrđene ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi Đulići u Zaječaru i visini učešća roditelja u ceni usluga.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts