петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječarskim preduzetnicama sertifikati i bespovratna sredstva

Zaječarskim preduzetnicama sertifikati i bespovratna sredstva

Zaječarske preduzetnice tokom nekoliko prethodnih meseci iz oblasti inovativnog preduzetništva i biznis planiranja dobile su korisne savete i smernice kako da unaprede svoje poslovanje. Prema njihovim rečima, na ovim predavanjima naučile su dosta o pisanju biznis plana, marketingu, ali i paušalnom oporezivanju.

„Celokupna predavanja su bila dobra, ali posebno mi je značajan bio marketing i kako plasirati proizvode, jer je to jedna od slabijih strana ženskog preduzetništva. Takođe je bila odlična obuka o pisanju biznis plana. Tu su se izrodile neke nove ideje i saznanja“, rekla je Dragoslava Đokić iz Udruženja poslovnih žena Timočke Krajine.

Mnoge od ovih preduzetnica na osnovu napisanog biznis plana dobiće bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 160.000 dinara, a njihove obaveze su da za dobijeni novac nabave opremu koju su navele u svom biznis planu i da posluju najmanje 3 godine.

„Grad Zaječar je pre par meseci krenuo u realizaciju jednog projekta FemIno kojim smo konkurisali kod Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj. Dobili smo sredstva koja smo opredelili za žensko preduzetništvo“, rekao je Saša Ivanović, pomoćnik gradonačelnika za razvoj preduzetništva i dodao da se program sastoji iz dve faze. „Prva je stručna obuka i dodela sertifikata, a to je uslov da bi mogle da konkurišu za bespovratna sredstva koja ćemo nakon konkursa, koji traje do četvrtka 6. decembra, odabrati najbolje inovacije i tim preduzetnicama podeliti bespovratna sredstva iz ovog projekta“, naglasio je Ivanović.

Ovu obuku je od 107 prijavljenih kandidata uspešno završilo 58 žena, a projekat realizuje grad Zaječar uz finansijsku podršku kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts