sreda, 26 februara, 2020

20 godina sa vama
Obuka na temu primene Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta na otvorenom

Obuka na temu primene Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta na otvorenom

Povodom stupanja na snagu Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta (Službeni glasnik RS, br. 63/2018), Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga i Ministarstvo privrede održali su u Zaječaru, 25.12.2018.g. obuku u vezi sa primenom novog Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta. Obuka je organizovana u cilju podizanja svesti privrednih subjekata, nadležnih organa i drugih zainteresovanih strana koje su nadležne za njegovu primenu.

U okviru obuke, predstavljeni su bitni zahtevi Pravilnika, pružene su informacije o tome ko i kako vrši ocenjivanje usaglašenosti, kako opreme za dečja igrališta, tako i potrebnih površina kao i igrališta u celini. Učesnici su upoznati sa ispravama i oznakama usaglašenosti, sa sadržajem informativne table, kao i sa obavezama vlasnika dečjih igrališta.

Na prezentaciju su pozvani svi činioci koji su uključeni u projektovanje, izgradnju, održavanje, nabavku i procese odlučivanja u vezi sa dečjim igralištima, odnosno svim privrednim subjektima (proizvođačima, uvoznicima i distributerima), lokalnim samoupravama, vlasnicima privatnih vrtića, benzinskih stanica, ugostiteljskih objekata i svim subjektima koji planiraju izgradnju dečijih igrališta.

Iz Ministarstva privrede naglašavaju značaj Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta koji je stupio na snagu u avgustu, a čija je primena počela 23.11.2018.g. Potpuna primena Pravilnika za već postojeća igrališta očekuje se u naredne tri godine, koliko je potrebno da sva igrališta za decu adaptiraju i budu bezbedna.

Obuci koja je organizovana na predlog Ministarstva privrede prisustvovali su predstavnici ustanova, škola, institucija, igraonica i ugostiljskih objekata koji imaju u vlasništvu ili planiraju izgradnju dečijih igrališta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts