петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: U četvrtak promocija stripa „Do pakla i nazad“

Zaječar: U četvrtak promocija stripa „Do pakla i nazad“

Povodom obeležavanja Stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, u Domu kulture u Kotlujevcu, u četvrtak 15. novembra od 13:00 sati, biće priređene promocija i izložba stripa „Do pakla i nazad“ ( Epopeja srpske vojske u prvom svetskom ratu). Priređivač i scenarista ovog izdanja je Marko Stojanović, jedan od najboljih scenarista stripa
u Srbiji a kao autori potpisuju se i najbolji zaječarski i srpski crtači stripa među kojima Jovan Stojanović – John Radley, Dragan Stokić Rajački, Srđan Todorović, Darko Nikolić, Nikola Mitrović Kokan i drugi.

Pored Marka Stojanovića, na promociji će govoriti i Jelica Ilić, istoričar, Dragan Stokić Rajački, strip crtač, Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Miloš Petković, urednik ovog izdanja.

Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Udruženjem ljubitelja stripa i pisane reči „Nikola Mitrović
Kokan“ iz Leskovca, a pokrovitelj Grad Zaječar.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts