субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Vrhunski karate u Boljevcu

Vrhunski karate u Boljevcu

Karate je individualni sport koji gracioznošću pokreta privlači mnoge da se bliže zainteresuju za ovu veštinu koja poreklom dolazi iz Japana. Eva Caranović ima 10 godina, a tokom svoje karijere više puta je nagrađivana na takmičenjima u karateu.

Treniram karate od svoje treće godine. Imam drugi plavi pojas. Takmičila sam se na Svetskom i Evropskom prvenstvu gde sam osvojila treće mesto i malo sam imala tremu. U Beogradu na Svetskom prvenstvu bilo je mnogo država i veoma je bila jaka konkurencija”, rekla je Eva Caranović, takmičar Karate kluba “Boljevac”.

Dvadesetak članova Karate kluba “Boljevac” vredno trenira kako bi usavršili svoju veštinu i jednoga dana se takmičili u reprezentaciji. “Karate klub “Boljevac” iz Boljevca je nastao 2005. godine i sada brojimo dvadesetak članova. Imamo pionire, mlađe pionire, juniore i starije juniore, za sada nemamo seniore a nadamo se da će ih biti. Do sada smo učestvovali na državnim takmičenjima, kao i na raznim kupovima. Imali smo dva reprezentativca koji su učesnici Svetskog i Evropskog prvenstva i osvajači su medalja”, rekao je predsednik Karate kluba “Boljevac” Nebojša Caranović.

Planovi Karate kluba „Boljevac“ jesu da u tekućoj godini svojim delovanjem doprinesu razvoju, afirmaciji i promociji karatea, ali će se raditi i na povećanju broja članova kluba. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts