четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
„U čije ime“ na sceni zaječarskog pozorišta u sredu

„U čije ime“ na sceni zaječarskog pozorišta u sredu

Na sceni zaječarskog Pozorišta u sredu 7.11.2018. godine biće izvedena predstava „U čije ime“ Narodnog pozorišta iz Niša. Autor teksta je Aleksandar Mihailović a reditelj Milan Karadžić.

„U čije ime“ je istinita dramatična priča o streljanim glumcima Narodnog pozorišta, nakon oslobođenja Niša 1944. godine. Ona na topao i životan način progovara o stradanju malog, običnog čoveka koji pokušava da opstane u vihoru velikih društvenih i političkih promena. Večita dilema o izboru strane, ali i slobodi umetnika da se u turbulentnim vremenima bori umetnošću i za umetnost, tema je koja snažno korespondira sa vremenom u kojem živimo, oslikavajući model po kome se promene na ovim prostorima uspostavljaju već više od pola veka.

Karte po ceni od 300 dinara možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. Početak predstave je u 20:00 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts