четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Skijalište u Zaječaru sprema se za zimsku sezonu

Skijalište u Zaječaru sprema se za zimsku sezonu

Priprema za zimsku sezonu na skijalištu u Zaječaru je u toku. Uređen je prilaz iz pravca Doma zdravlja, sređena je i ofarbana ograda.

„Trenutno se radi na uređenju samog skijališta kako bismo ove godine u potpunosti bili spremni za početak sezone i kako bi naši sugrađani bili zadovoljni uslugom koju pružamo. Prethodnih dana rađeno je, po prvi put od otvaranja gradskog skijališta, kompletno servisiranje svih topova za veštačko osnežavanje, a sada sređujemo podnožje skijališta i menjamo drvenu konstrukciju ograde. Prethodnih dana kosili smo i spremali samu stazu za skijanje“, rekao je v.d. direktora JKP „Timok-održavanje“ Vice Lalić i dodao da su prethodne nedelje stručnjaci sa Tehničkog fakulteta u Boru proverili ispravnost žičare, a ovih dana se očekuje elaborat o tome.

Početak skijaške sezone dosta zavisi od vremenskih uslova. „Što se tiče uslova za početak rada skijališta, neophodno je da temperatura bude u -5 stepeni. Mi ćemo biti u pripravnosti i nakon prve noći koja bude odgovarala za pravljenje snega počećemo sa radom“, rekao je Lalić.

Prema njegovim rečima u toku je i sređivanje parkinga u blizini skijališta, a ovih dana biće montirana sidra na žičari. Cena ski pasa još uvek se ne zna, ali se očekuje da neće biti znatnog povećanja u odnosu na prošlu godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts