четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak”

Zaječar: Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak”

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak”. On je ovom prilikom istakao da je neophodno i dalje raditi na unapređenju kvaliteta usluga koje ova ustanova pruža, kako bi korisnici usluga „Oblutka“ dobili adekvatan tretman i kvalitetno provedeno vreme.

Ustanova za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak” osnovana je odlukom Skupštine Grada Zaječara 2008. godine. Delatnosti Ustanove su smeštaj, ishrana, zdravstvena zaštita, vaspitno – obrazovni rad i radni tretman dece i omladine ometene u razvoju. Deca ometena u razvoju su deca sa telesnim ili čulnim oštećenjima, mentalno ometena deca (lako, umereno,teže) i višestruko ometena u razvoju. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je prilikom posete ovoj ustanovi izrazio zadovoljstvo njihovim radom, naglašavajući potrebu da se i dalje radi i ulažu sredstva u poboljšanju kvaliteta usluga.

„Zadovoljan sam kako rade radimo na tome da proširimo ovaj prostor“, kaže Ničić.

Korisnici usluga „Oblutka“ pripremili su malu priredbu za uvažene goste i na taj način izrazili svoju zahvalnost. Inače u narednom periodu predstoje brojne aktivnosti uoči novogodišnjih praznika.

Pravo na korišćenje usluge u Ustanovi imaju deca i omladina umereno i teže ometena u razvoju : dete koje je ometeno u fizičkom ili psihološkom razvoju, dete obelelo od autizma i dete sa poremećajima u društvenom ponašanju uzrasta od 5 do 30 godina.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts