петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru promovisana knjiga „Suština milosrđa“ Pitera Bruka

U Zaječaru promovisana knjiga „Suština milosrđa“ Pitera Bruka

Knjiga “Suština milosrđa“ predstavlja zbirku eseja u kojima autor Piter Bruk razmišlja o Šekspiru, dugovečnosti njegovih dela i tome kako glumci treba da pristupe njegovom stihu. Govoreći o dramama koje je nekada režirao, Bruk daje precizne odgovore u ovom delu. U okviru pratećeg programa 27. Dana Zorana Radmilovića „Suština milosrđa“ promovisana je u Zaječaru, a o njoj je govorio Nebojša Bradić, pozorišni reditelj.

„Šekspir je naš savremenik i on se svojim komadima pojavljuje u svakom vremenu kao neko sa kim postavljamo pitanja o smislu života, sudbini čoveka, politici, istoriji, kulturi i svim važnim temama. Bruk ima dragoceno svedočanstvo o svom radu sa Šekspirom i saradnji koja je trajala više od 50 godina. Danas ova knjiga nama služi da se na bolji način orijentišemo u tom kosmosu koji se zove Šekspir i ovom svetu koji je ponosan što ga ima“, rekao je Nebojša Bradić, pozorišni reditelj i jedan od govornika na promociji.

Na promociji se moglo čudi da ova knjiga predstavlja suštinu svega što je Piter Bruk naučio u svom životu. U svojim intrigantnim detaljima o pozorišnoj istoriji autor pruža veliko zadovoljstvo i zabavu budućem čitaocu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts