недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Susreti vaspitača odlično za razmenu znanja i iskustva

Susreti vaspitača odlično za razmenu znanja i iskustva

Trećim okružnim susretom Vaspitači vaspitačima, koje je organizovalo Udruženje vaspitača timočkog okruga Zaječar sa Predškolskom ustanovom Đulići, obuhvaćene su teme koje se tiču poboljšanja kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada, a predavači su vaspitači iz predškolskih ustanova sa teritorije cele Srbije.

„Ovo je bila izuzetno dobra prilika da sa decom razvijemo saradnju kao i međusobnu toleranciju na različitost, koja je svima veliki izazov pogotovo na predškolskom uzrastu. Tako da smo i kroz dramsko stvaralaštvo ostvarili taj cilj“, rekla je Sanja Zlatanović, vaspitač iz Pančeva.

Predavanja su pratili vaspitači zaječarskog i borskog okruga. „Ovakva vrsta susreta je vrlo značajna zato što veliki broj vaspitača ima priliku da vidi primere dobre prakse, prezentacije, čuje predavanja eminentnih stručnjaka kako bi to primenili u praksi. Ali je ovo i prilika da se ljudi upoznaju, izgrade dobre odnose, kako bi mogli kasnije u toku rada da razmenjuju kontakte, zajedno rade i profesionalno se razvijaju“, rekla je direktorka Predškolske ustanove Đulići Tanja Jovanović.

Tema Trećih okružnih stručnih susreta Vaspitači vaspitačima bila je Umetnost kao izvor građenja odnosa u procesu vaspitno obrazovnog rada i tokom dva dana predavanja mogle su se čuti korisni noviteti i informacije iz ove oblasti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts