четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 19. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 19. sednica Skupštine grada Zaječara

Višesatnu 19. sednicu Skupštine grada Zaječara obeležila je diskusija više tački dnevnog reda, dodela mandata odbornici Socijalističke partije Srbije Dijani Miljković, izjašnjenje odbornice Borislave Tošić da više nije odbornik Udruženja Za česme i biranje tajnim glasanjem novog većnika za projekte Luke Vojvodića. Načelnica finansijske službe Valentina Đuričić obrazložila je Odluku o četvrtoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2018. g odinu.

Odbornici su odlučivali o okončanju postupaka likvidacije nad Pozorištem Timočke Krajine Zoran Radmilović u likvidaciji i nad Javnim komunalnim preduzećem Gradslp saobraćajno preduzeće Zaječar u likvidaciji, usvojen je početni likvidacioni bilans Sportsko poslovnog centra „Timok“ DOO Zaječar i izmenjena je i dopunjena Odluka o pokretanju postupka likvidacije nad istim preduzećem. Donete su odlike o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za Rome grada Zaječara i o održavanju prevremenih izbora za članove Saveta Mesne zajednice Vratarnica. Diskusiju je u Skupštini grada Zajeačara izazvala Treća izmena Programa poslovanja Javno komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ za 2018.godinu. V.d. direktora Vice Lalić rekao je da je ova izmena nastala zbog obima poslovanja sa kojima se to preduzeće susreće, odnosno zbog nedovoljne sume predviđene budžetom na početku godine

Kako Lalić kaže, rashodovna strana je kompleksnija od prihodovne, jer na početku nisu predviđeni troškovi koji se tiču potrošnog materijala, održavanja osnovnih sredstava, a u planu je i osvetljivanje drvenog mosta na Popovoj plaži i dela Miročke ulice.

Na 19. Sednici Skupštine grada Zaječara dat  a je saglasnost na Program poslovanja, Poseban program korišćenja sredstava iz budžeta grada po osnovu subvencija  za tekuću godinu i na cenovnik usluga Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar. Najviše polemike i konstruktivne diskusije izazvalo je davanje saglasnosti Javno komunalno stambenom preduzeću Zaječar na povećanje cene toplotne energije.

Odbornici su Vladimira Đuričića imenovali za direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović, dali su saglasnost na godišnji plan rada za 2018/2019. i usvojili Izveštaj o realizac iji godišnjeg plana za 2017/2018 Predškolske ustanove Đulići.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts