петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Gradsko veće u Zaječaru donelo odluku o četvrtom rebalansu budžeta

Gradsko veće u Zaječaru donelo odluku o četvrtom rebalansu budžeta

U Zaječaru je danas zasedalo gradsko veće, na održanoj sednici među najvažnijim tačkama bila je Odluka o četvrtoj Izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2018 godinu.

Pravni osnov za donošenje ove Odluke sadržan je u zakonu o budžetskom sistemu, tačnije u članu 63 gde je dozvoljena Izmena i dopuna primanja i prihoda i rashoda i izdataka, kako najviše tako i najniže vrednosti ili zadržavanje na istom nivou. „Ova četvrta izmena budžeta grada Zaječara je samo u promenama kod prihoda i primanja za one prihode koji su više ostvareni tokom ovog perioda, tako da smo morali neke poreske prihode da uvećamo za iznose koji se očekuje do kraja godine“, objasnila je Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finansije obrazlažući ovaj predlog. Ona je istakla da se u prihladnom delu uvećavaju za 17 miliona i 300.000 dinara neki porezi, a da se smanjiuju primanja od prodaje nepokretnosti za isti iznos.

Kada se postojećem iznosu sredstava u budžetu dodaju finansijska sredstva koja su ostvarena posredstvom raznih konkursa, konačna suma iznosi 2 milijarde 661 milion 290.830 dinara.

Pored odluke o četvrtom rebalansu gradskog budžeta, doneto još niz odluka koje će biti upućene skupštini na razmatranje i usvajanje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts