недеља, 12 јула, 2020

20 godina sa vama
Zaječar: Saznajte kako izgledaju idejna arhitektonska rešenja za dve česme u Zaječaru!

Zaječar: Saznajte kako izgledaju idejna arhitektonska rešenja za dve česme u Zaječaru!

U okviru Projekta rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama u Zaječaru, Udruženje “ Za česme” raspisalo je Konkurs za idejno arhitektonsko rešenje za dve česme,u naselju “Kraljevica” i naselju “ Ključ” u Požarevačkoj ulici.

Na adresu Udruženja pristiglo je 18 radova a žiri je izdvojio po četiri arhitektonska rešenja za svaku česmu. Izabrani radovi biće izloženi na panoima na Trgu oslobođenja u Zaječaru u petak 7. septembra u vremenu od 18 do 21 sat. U subotu 8. septembra tokom celog dana,kod česme u naselju “Ključ” biće izložena idejna rešenja za česmu u Kotlujevcu i građani će na tom mestu moći da glasaju za ideju koja im se najviše dopada. Rezultati će biti objavljeni odmah po brojanju glasova. Na isti način glasaće se i u nedelju 9. septembra kod česme u naselju “Kraljevica”, od 8 do 20 sati gde će takođe biti postavljena idejna rešenja za česmu u ovom delu grada. Za izabrane radove predviđene su novčane nagrade.

Inače, projekat rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama realizuju Grad Zaječar, Udruženje “ Za česme” i kompanija Hajneken doo u Srbiji. Projekat je podržalo i Ministarstvo ekologije zaštite životne sredine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts