четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Radovan Arežina novi predsednik SO Kladovo

Radovan Arežina novi predsednik SO Kladovo

Izbor novog predsednika SO kladovo i njegovog zamenika, kao i novog člana opštinskog veća, odluke su koje su usvojili odbornici SO KLadovo na održanoj sednici. Skupština je usvojila i odluku o rebalansu opštinskog budžeta, pored toga doneto je i niz odluka bitnih za neometano funkcionisanje lokalne zajednice.

Pomenutu sednicu obeležilo je nekoliko bitnih odluka, poput konstatovanja ostavke doskorašnjeg predsednika SO Kladovo Slaviše Tufajevića i izbora novog predsednika lokalnog parlamenta Radovana Arežine šefa odborničke grupe socijalista u lokalnoj skupštini. “ Bila mi je čast predsedavati ovim parlamentom i trudio sam se da svoj posao odgovorno radim“, rekao je Tufajević obraćajući se odbornicima.

„Skupština nastavlja svoj rad neometano i u demokratskom duhu“, izjavio je za našu televiziju novi predsednik SO KLadovo Radovan Arežina, istakavši značaj konstruktivnog rada lokalnog parlamenta za sve građane opštine.

Skupšina je na ovoj sednici konstatovala i ostavke doskorašnjih direktora dva javna preduzeća „Jedinstvo“ i „Komunalac“, pomenuta preduzeća dobila su nove vršioce dužnosti direktora. Jedna od najznačajnijih odluka je i odluka o rebalansu opštinskog budžeta. Izmenama nisu dodatno povećani prihodi, već je izvršeno prepakivanje unutar postojećih rashoda.

Izvršeno je smanjenje u iznosu od 30 miliona 530 hiljada 925 dinara na sledećim stavkama: 3 miliona na poziciji nabavke građevinskog zemljišta, zatim stalni troškovi 7 miliona dinara, izvršeno je smanjenje na projektu nasleđuje na granici Dunava „Vizitor centar“ u iznosu od 11 miliona dinara, sredstva za komasaciju za 7 miliona dinara sredstva za zarade kod opštinske uprave za 535. 925 dinara. Zatim nabavka opreme kod opštinske uprave smanjena je za 2 miliona dinara. Sredstva su ovom prilikom usmerena na zimsko održavanje puteva u iznosu od 5 miliona dinara, zatim za osnovno obrazovanje u iznosu od 5 miliona i 500 hiljada, za srednje obrazovanje 500 hiljada dinara… Sredstva su raspodeljena unutar još nekih pozicija, a sve odluke na ovoj sednici usvojene su većinom glasova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts