четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 2. sednica Saveta za zdravlje grada Zaječara

Održana 2. sednica Saveta za zdravlje grada Zaječara

Nakon prve konstitutivne sednice druga sednica Saveta za zdravlje grada Zaječara donela je niz analiza i konstruktivnih predloga kako unaprediti zdravstveno stanje stanovnika. Analiza Zavoda za javno zdravlje Timok Zaječar predstavljala je polaznu tačku za dalje akcije Saveta.

“Što se zaštite životne sredine tiče grad Zaječar bi trebalo da vrši kontrolu kvaliteta vazduha na jedno do dva mesta, obzirom da ima problem tokom grejne sezone, da se kontrolom obuhvate seoski vodovodi pogotovo u onim selima koji nisu priključeni na gradski vodovod, možda i da se poveća frekvenca kontrole, ne samo arteskih česama, svih česama pored puta, na trgovima i slično. Jako je bitno da se zonira grad i da kontroliše nivo buke u gradu, jer znamo da je po zdravlje nervnog sistema dosta štetna buka “, rekla je dr Dijana Miljković, član Saveta za zdravlje grada Zaječara.

Na sednici je bilo reči o planiranim predavanjima za roditelje školske dece kako da prepoznaju i  bore se  protiv narkomanije kod svoje dece.

“Jedna od stvari koje ćemo raditi jeste anketa koju ćemo sprovesti u građanstvu kako bismo znali kako oni vide naš rad, šta im je potrebno i kako vide celokupno stanje zdravstva u našoj sredini. To će biti jedan dobar korak koji će nam ukazati gde treba usmeriti naše aktivnosti “, rekao je prim. Dr Miljan Jović, predsednik Saveta za zdravlje grada Zaječara.

Ovoj sednici prisustvovali su predstavnici Fonda, Zavoda za javno zdravlje, zdravstvenih ustanova sa teritorije grada Zaječara i predstavnici lokalne samouprave i udruženja građana. Sledeća sednica Saveta za zdravlje grada Zaječara biće održana krajem septembra. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts