петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
KNJAŽEVAC: Miodrag Ivković razrešen funkcije predsednika Skupštine, bilo je i reči o budžetu

KNJAŽEVAC: Miodrag Ivković razrešen funkcije predsednika Skupštine, bilo je i reči o budžetu

Na pisani zahtev 26oro odbornika Skupštine opštine Knjaževac sazvana je 26. po redu sednica lokalnog parlamenta na kojoj je tajnim glasanjem smenjen Miodrag Ivković sa funkcije predsednika Skupštine. Aktima lokalne samouprave rok za izbor novog predsednika je 30 dana, a do tada ovu funkciju će obavljati zamenik predsednika Skupštine Igor Stevanović. Predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, objasnio je razloge za razrešenje funkcije Miodraga Ivkovića.

„Razlozi za to su aktivnosti jedne grupe opozicionih odbornika i, nažalost, predsednika Skupštine i bivšeg zamenika predsednika opštine u prethodnom periodu, koji su pokušali da prikupljanjem potpisa smene skupštinsko rukovodstvo, da smene Srpsku naprednu stranku. Taj pokušaj nije uspeo“, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac i dodao da misli da nije vreme da se i odbornici i funkcioneri bave samo svojom sudbinom. „Mi smo ovde zahvaljujući poverenju građana koji su nam to poverenje ukazali da bismo im rešavali probleme, a ne da im pravimo nove probleme i troškove svojim neodgovornim ponašanjem. Ja se nadam da ovakvih sednica i tačaka dnevnog reda više neće biti, nego da ćemo donositi odluke koje se tiču rešavanja problema građana“, izjavio je Đokić.

Za govornicom se svojim saradnicima zahvalio , sada već bivši predsednik Skupštine opštine Knjaževac, Miodrag Ivković rečima: „Nadam se da ćete u narednom periodu bolje da radite. Želim vam puno uspeha u radu.“

Druga tačka dnevnog reda uključivala je Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Knjaževac u periodu od januara do juna 2018. godine. Na sednici je istaknuto da su tokom ovog šestomesečnog perioda bila 3 rebalansa budžeta.

„Za period januar-jun ukupno su ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva, znači taj suficit koji smo imali na kraju 2017. godine, u iznosu od 407.916.108 dinara. U ovom periodu bila je realizacija izdataka, odnosno rashoda, od 379.989.570 dinara“ rekla je Nadica Marković, šefica odeljenja za budžet.

Povodom ove tačke, odbornicima se obratio predsednik opštine Milan Đokić rečima: „Kada su u pitnaju infrastrukturni radovi, moram priznati imamo određenu dozu kašnjenja pre svega zbog vremenskih uslova koji su bili jako, jako loši. Velike štete su nastale na atarskim i poljskim putevima i biće neophodno da u rebalansu, već u septembru, opredelimo dodatna sredstva kako bi posle vremenskih nepogda kako bi te puteve doveli u red. „

Đokić se osvrnuo i na konkurse za poljoprivredu  i napomenuo je da su sprovedeni konkursi za voćarstvo, ovčarstvo i kozarstvo, a raspisan je konkurs za podršku prerađivačima mlečnih i mesnatih proizvoda za pogone kao što su mini klanice ili mini sirane.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts