петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: U Zaječaru je predstavljena podrška Vlade Švajcarske za socijalno inovativne projekte

Zaječar: U Zaječaru je predstavljena podrška Vlade Švajcarske za socijalno inovativne projekte

U Zaječaru je Program Swiss PRO predstavio javne pozive organizacijama civilnog društva i lokalnim samoupravama za sprovođenje socijalno inovativnih projekata, usmerenih na potrebe ranjivih grupa i njihovo socijalno uključivanje, koje podržava Vlada Švajcarske.

Predstavnicima civilnog sektora i gradova i opština (Zaječar, Boljevac, Sokobanja, Knjaževac, Bor, Majdanpek, Kladovo i Negotin) pretstavljene su  sve informacije o ovom procesu dodele bespovratnih sredstava. Kako je istakla Nataša Jovanović službenica zadužena za  Swiss PRO, ovim  programom biće obuhvaćeno 99 lokalnih samouprava izŠumadije, zapadne, istočne i južne Srbije. Ovom prilikom su pretstavljena dva poziva ukupne vrednosti od 420.000 evra.

Program će podržati do 25 organizacija za sprovođenje projekata u vrednosti od 10.000 do 14.000 evra. Pravo učešća na javnom pozivu namenjenom jačanju kapaciteta lokalnih samouprava imaju opštine i gradovi sa programske teritorije koji pripadaju III i IV grupi prema stepenu razvijenosti.

Informativne sesije širom zemlje koje organizuje Swiss PRO trajaće do 5. jula 2018. godine, one služe da se zainteresovane institucije i organizacije upoznaju sa detaljima programa podrške – od prijavljivanja i učešća na javnom pozivu, do kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava. Inače Javni pozivi traju do 3. avgusta 2018. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts