петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Svečano uručene Vukove diplome osnovcima i srednjoškolcima u Zaječaru

Svečano uručene Vukove diplome osnovcima i srednjoškolcima u Zaječaru

Đaci osnovnih i srednjih škola na teritoriji Zaječara uz Vukovu diplomu dobili su i knjige kao simboličan poklon grada za svoja zalaganja u toku školovanja. Nekim učenicima je bilo lakše, a nekima teže da dođu do željenog cilja i dostignu visoke rezultate, ali trud se na kraju ipak isplatio.

Predstavnici grada Zaječara poželeli su dobitnicima Vukove diploma da lako savladaju sve izazove koji se pred njih nađu u daljem školovanju i poručili da su oni ponos i budućnost grada.

„Ovo je sam početak vašeg školovanja i pred vama je mnoštvo izazova. Ja sam sigurna da ćete izlaziti na kraj sa njima na pravi način. Sigurna sam da ste sa sobom poneli kako znanja, kako petice, pohvale i dobre rezultate tako i druge stvari koje ste naučili u školi, a koje se tiču nekih životnih vrednosti, poštovanja, prijateljstva, drugarstva“ obratila se đacima Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika.

Dragan Ranđelović, gradski većnik zadužen za obrazovanje, poručio je: „Nadam se da ste ostvarili svoje želje prilikom upisa i da ćete nastaviti ovako dobro i u daljem školovanju. Da budete dobri đaci, dobri studenti i dobri ljudi pre svega. To vam prvo želim, da budete dobri ljudi, da slušate roditelje, da slušate profesore i želim vam pre toga puno zdravlja.“

Šezdeset osmoro zaječarskih osnovaca dobilo je Vukove diplome, a srednjoškolaca sa ovim priznanjem je šezdeset četvoro. Podeljeno je oko 100 nagrada za izvanredne rezultate na repuličkim i međunarodnim takmičenjima đacima osnovnih škola, dok je učenicima srednjih škola podeljeno oko 50.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts