петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Opština Negotin nagradila najbolje učenike

Opština Negotin nagradila najbolje učenike

Opština Negotin je dodelila je novčane nagrade učenicima koji su ostvarili visoke rezultate tokom školovanja. Nagrađeno je 30 učenika osnovnih i srednjih škola za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 567 000 dinara.

U cilju motivisanja i podsticanja đaka srednjih i osnovnih škola za dalje učenje i usavršavanje opština Negotin pripremila je novčane poklone. Nagrađeno je 10 đaka generacije i 20 učenika koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto na Republičkim takmičenjima, festivalima i smotrama u školskoj 2017/2018. Kako i sami kažu učenici su uložili dosta truda kako bi došli do željenih rezultata i ovakvo priznanje od strane opštine im veoma znači.

Đaci generacije su od opštine dobili novčanu nagradu u iznosu od 30 000 dinara, učenici koji su osvojili prvo mesto na nekom od Republičkih takmičenja 10 000 dinara, za drugo mesto nagrada je 9 000, dok je za treće mesto na Republičkom takmičenju iz budžeta izdvojeno 7000 din po učeniku. Petoro učenika koji su osvojili prvo mesto na Republičkim festivalima nagrađeni su sa po 10 000 dinara, dok su pokloni za pobednike na Republičkim smotrama iznosile 6000, 5000 i 4000 dinara po učeniku. 

Ovo nije prvi put da opština Negotin na ovaj način nagrađuje mlade ljude koji svojim znanjem i zalaganjem predstavljaju svoj kraj u najboljem svetlu, a čelnici opštine nadaju se da će se ovakva praksa nastaviti dugi niz godina.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts