четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Donete važne odluke na 60. sednici Gradskog veća grada Zaječara

Donete važne odluke na 60. sednici Gradskog veća grada Zaječara

U Zaječaru je održana 60. Sednica Gradskog veća na kojoj je bilo reči o konverziji potraživanja grada Zaječara i njegovom udelu u kapitalu privrednog društva Simpo a.d. Vranje, o izmeni i dopuni odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada, ali i o  trećem dopunskom budžetu grada Zaječara za 2018. odinu koji je uvećan za 194 miliona 396 hiljade dinara.

„Što se tiče prihodnog i rashodnog dela, izvršena je preraspodela, odnosno neke su pozicije povećane, neke smanjene a to pre svega iz potrebe da se uvedu novi projekti ili da se smanje oni projekti koji neće biti završeni u toku 2018. Godine“ rekla je Valentina Đuričić, načelnica finansijske službe Gradske uprave Zaječar. Ona je i detaljno objasnila Izveštaj o izvršenju budžeta grada Zaječara za period od 1. januara do 30. juna.

Većnici su usvojili Nacrt odluke o naknadi troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada zaposlenih u organima grada Zaječara, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Zaječar, kao i ostalim pravnim subjektima čijim zaposlenima grad Zaječar obezbeđuje prevoz,  ali su usvojili i kao  Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru. Direktor Javno komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“ obrazložio je planove ovog preduzeća, ali i o načinu pokrića gubitka.

Usvojene su izmene Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javno komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“, ali i izmene programa rada sa finansijskim planom za 2018. Godinu Turističke organizacije grada Zaječara. Takođe je bilo reči o imenovanju Radnog tima za izradu lokalnog atikorupcijskog plana grada, o obrazovanju Komisije za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj na teritoriji grada i o davanju u zakup poslovnih prostorija koje se nalaze u vlasništvu Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts